Yapeim Terbuka Untuk Disiasat Berhubung Dakwaan Salah Laku - AHMAD PAZIL BIN MD ISA

AHMAD PAZIL BIN MD ISA

BERITA INFORMASI TERKINI

Facebook

Yapeim Terbuka Untuk Disiasat Berhubung Dakwaan Salah Laku

KUALA LUMPUR: Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) berkata ia sedia disiasat berhubung sebarang dakwaan salah laku melibatkan badan itu, sekiranya ada salah laku berkenaan pentadbiran, pengurusan dan operasinya," kata Ketua Pengarah Yapeim, Datuk Abibullah Samsudin.

"Yapeim sentiasa terbuka dan akan memberi kerjasama penuh kepada mana-mana pihak yang menyiasat sekiranya ada salah laku berkenaan pentadbiran, pengurusan dan operasinya," katanya dalam kenyataan, pada Khamis.

Sebuah portal berita sebelum ini mendakwa berlaku penyalahgunaan dana yayasan itu oleh pihak tertentu. Beliau yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Yapeim menegaskan, pihaknya sentiasa berpegang kepada prinsip syariah dan nilai integriti yang tinggi dalam urusan dan operasi.

"Malah Yapeim dikawal selia oleh anggota Lembaga Pemegang Amanah dan Jawatankuasa Syariah yang sentiasa memantau segala urusan operasinya," katanya.

Menurutnya, Yapeim diaudit oleh Jabatan Audit Negara sejak awal penubuhannya.

Sejak ditubuhkan pada 13 Okt 1976, Yapeim memfokuskan kepada usaha melaksanakan kerja kebajikan melalui pendekatan membangunkan ekonomi Islam dengan melibatkan diri dalam sektor perniagaan.- Bernama

0 Komentar untuk "Yapeim Terbuka Untuk Disiasat Berhubung Dakwaan Salah Laku"

ISU SEMASA

LIKE FACEBOOK

Networkedblogs

Popular Posts

BERITA HARI INI