PRN Sarawak: Kenyataan Kontroversi Hadi Tak Jejas Undi PAS - Mustafa - AHMAD PAZIL BIN MD ISA

AHMAD PAZIL BIN MD ISA

BERITA INFORMASI TERKINI

Facebook

PRN Sarawak: Kenyataan Kontroversi Hadi Tak Jejas Undi PAS - Mustafa

KUALA LUMPUR: Kenyataan kontroversi Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkaitan Mubaligh Kristian tidak akan memberi kesan terhadap peluang parti itu untuk mendapat undi pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak.

Malahan, parti Islam itu yakin dapat memenangi sekurang-kurangnya satu daripada 11 kerusi yang bakal ditandingi.

"Kami tahu isu ini akan digembar gemburkan menjelang kempen pilihan raya negeri itu nanti walaupun sebenarnya ia bukannya satu isu," kata Datuk Mustafa Ali pada Isnin.

Pengarah Pilihan Raya PAS itu berkata, walaupun parti itu mungkin tidak akan memenangi semua kerusi yang ditandingi, ia yakin dapat menguasai sekurang-kurangnya satu kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

"Kami mungkin akan menang satu atau dua kerusi, ia bakal menjadi 'anak' pertama kami tapi siapa tahun mungkin kami dapat 'kembar'," katanya berseloroh.

Kepimpinan Hadi menimbulkan kemarahan pemimpin Sarawak selepas mendakwa jentera Kristian menyebarkan propaganda agama itu secara tidak beretika.

Kenyataan itu turut mendapat maklum balas beberapa menteri Sarawak yang menyarankan supaya melarang Hadi memasuki negeri berkenaan.

Bagaimanapun, Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, Hadi hanya mengeluarkan kenyataan tanpa merujuk kepada mana-mana pihak.

0 Komentar untuk "PRN Sarawak: Kenyataan Kontroversi Hadi Tak Jejas Undi PAS - Mustafa"

ISU SEMASA

LIKE FACEBOOK

Networkedblogs

Popular Posts

BERITA HARI INI